HER ŞEY DÜNDÜR BUGÜN HARİÇ

Her zaman mutlu olmayı öteleyen insanları anlamamışımdır. Acılar nasıl ki yaşanır ve sonra daha sonraki yolculuğunuzda size yarenlik etmek üzere heybenize katılırsa mutluluk da zamanında yaşanması gereken bir duygudur. Kimse acısını ertelemeyi düşünmez. Kimse acısını erteleyemez. Ama nedense mutlu olmak hep gelecektedir. Bu işin içinde belki de biraz benim beceriksizliğim de var. Çünkü ben gelecekten mutlu olma yeteneğine sahip değilim. Şuan ne hissediyorsam onu hissedebilirim. Şimdi Çok ama çok keskin. Şimdinin acısı büyük ve derin. Ve yaşayabileceğimiz tek an şimdi. Şuan buradayken gelecekteki gibi hissedemeyiz. Gelecekte de şimdiki gibi.
Geçmişe el atamazsınız. Değiştiremezsiniz. Belki sevmekte bile zorlanabilirsiniz geçmişi. Kurtulmak istediğiniz bir yük, izini silmek istediğiniz, yaşanmadı sayılacak bir zaman dilimi de olabilir.
Öte yandan mutlu olduğunuz bir zaman dilimi de. Geçmiş ne kadar artarsa artsın hep bir nostalji kadardır.(Nostalji yunanca kökenli bir kelime olup esiki bir yaranın verdiği tatlı sızı anlamına gelmektedir.)Hep bi tebessüm kadardır. El atıp hatırlayabileceğiniz kadar , fotoğraflarda dokunabileceğiniz kadar yakın değiştiremeyeceğiniz ve zamanın uzunluğunu tekrar kavrayamayacağınız kadar uzak.
Gelecek sizin elinizde iyi veya kötü olmaya yakın bir dündür. Şöyle de denilebilir. Her şey dündür, bugün hariç. Dün ile bugünün can alıcı farkı ise bir şeyleri değiştirebileceğiniz tek zaman diliminin bugün olmasıdır. Tavsiye etmek istediğim şey anı yaşa mantığıyla sorumsuz davranmaya yöneltmek değil insanları. İnsanları yüzleştirmek istediğim bir şey var. Eğer yeterince yarıncı (bir başka deyişle düncü olursanız) hayattan düşeceksiniz. Hayat bir viyadüğün üzerinde kıvrılan hızlı tren. Durmayacak. Mola kabul etmeyecek. Ara duraklardan yolcu kabul etmeyecektir. Herkes trenin içinde olmak zorundadır. Zira şehirler arası otobüs terminallerine de uğramayacaktır.
Peki ne yapılmalı?İnsanlar yine de düşünmeli, hayal etmeli, mutlu olmalı, hiç bitmeyecek ve hiç yanlışlar yapılmayacak gibi sevmelidir. Ama hiç unutmamak lazım. İstediğiniz hiç bir şey gerçekleşmeyebilir.[Hayat bir dilek gerçekleştirme makinesi değil.(-Aynı yıldızın altında-) ]. Gelecek geldiğinde bu olmayacak zaten, göreceksiniz. İşte bu ihtimal göz ardı edilmemesi gereken, şimdiyi parlatmak zorunda olduğumuzu fısıldayan ama bağırmayan, duymak istemediğimiz çatlak sestir. Geleceğin size getirdiklerini hiç beğenmediğinizde , dünü yatıştırıcı bulmadığınızda, başarısız olduğunuzda, kendinizle baş edemediğinizde hatırlamanız gerekir. Mutluluk bir duygudur. Maddesel hiç bir şeyle alakası yoktur. Ve bugün mutluluk için en büyük kaynaktır. Yeniden başlayın, savaşın, sizi mutlu edecek bugünleri dünler yapın.
Hayat devam edilmesi gereken yolculuk. Trenden dışarı çıkamayacaksınız. Eğer bugün mutluysanız her zamandan daha çok mutlusunuz. Çünkü geçmiş hiç geçmeyebilir gelecek ise hiç gelmeyebilir.

Yorumlar